Nyilvánosan elégette a Koránt egy dán politikai párt - VIDEÓ


Videó & cikk

Iszlamizációellenes pártprogram a koránégetés


Rasmus Paludan dán ügyvéd, az iszlamizáció ellen és Dánia szabadságáért kiálló Stram Kurs párt alapítója így kommentálta a szimbolikus eseményt a párt Twitter oldalán:

cv

14 büszke dán férfi énekelte a "Nekik haza kell menniük" szövegű dalt, miközben a Korán elégett Dániában, 2019. március 3-án.

Lényegében a párt politikai programjának része volt a Korán elégetése, hiszen a fenti Youtube videójuk alatt ezt írják:

A Stram Kurs párt szervezett programján, melynek során elégették a Koránt Frederikshavnban, 2019. március 3-án, Rasmus Paludan pártvezető megkérdezte fiatal dán férfiak egy csoportját, hogy szeretnének-e belépni a rendőrségi kordon szalagja mögé, és együtt énekelni, miközben elégetik a Koránt. 12 büszke fiatal dán férfi csatlakozott.

A Stram Kurs-t támogató nyilatkozatát itt adhatja le: https://stramkurs.dk/v

A Stram Kurs szigorúbb menekült- és bevándorlási politikát sürget Dániában, amelyet minden nem-nyugati emberre érvényesítene, kivéve, ha Dániával szomszédos országból menekülnek. 

A 2017-ben megalakult párt megcélozta a parlamentbe jutást is, a mostani akció is valószínűleg a tömegbázis kiépítését szolgálja.

DFDGH

Börtön egy könyv elégetéséért?

Paludan akciója nem az első ilyen eset volt: egy dán férfi már 2015-ben is végrehajtott egy koránégető performanszt, amiért akkor istenkáromlással is megvádolták egy 1866-os dán blaszfémia törvény alapján, amely szerint a "bűncselekmény" elkövetője akár börtönbe is kerülhetett volna. Akkor éppen Paludan védte ügyvédként a vádlottat a bíróság előtt. 

A Daily Caller 2017-es cikke nyomán: vghfgj

ISTENKÁROMLÁSÉRT EMELTEK VÁDAT  DÁNIÁBAN EGY FÉRFI ELLEN A KORÁN ELÉGETÉSE MIATT

A dán hatóságok eljárást indítottak egy 42 férfi éves ellen, az archaikus és ritkán érvényesített istenkáromlási törvény alapján, miután a férfi elégette a Koránt.

A férfi ellen, akinek a nevét nem tették közzé, a regionális ügyész Jan Rechendorff képviseli a vádat Dánia 1866-os istenkáromlási törvénye alapján.

A vád szokatlannak tekinthető, mivel Dániában hagyománya van a szólásszabadságnak.

„Az ügyészség véleménye szerint a szent könyvek, mint például a Biblia és a Korán égetésének körülményei bizonyos esetekben megsérthetik az istenkáromlásról szóló paragrafust, amely magában foglalja a vallás megvetését vagy kigúnyolódását” - nyilatkozta Reckendorff.


A vádlott ügyvédje, Rasmus Paludan, a New York Times cikke szerint „önvédelemre” hivatkozva védte meg az iszlám szent könyvének elégetését.

Paludan ezt mondta: "A Koránban vannak olyan szakaszok, amelyek szerint Mohamed követőinek meg kell ölniük a hitetleneket, azaz a dánokat. Ezért önvédelem elégetni egy olyan könyvet, amely ilyen módon háborúra és erőszakra szólít fel."

Paludan azt állította, hogy az ügyfelét a dán kormány muszlimoktól való félelme miatt helyezték vád alá. „Az iszlámtól és a muszlimoktól való félelem ma már elég nagy lehet, így az ügyészség nyugtalan lehet az iszlám és követői miatt.” - magyarázta.

A szóban forgó állítólagos bűncselekmény egy olyan videó megosztását jelenti, amelyet egy „Igen a szabadságra - nem az iszlámra” elnevezésű Facebook-csoportba töltött fel 2015. december 27-én egy John Salvesen nevű férfi.

- "Figyelj a szomszédokra, mert büdös, amikor ég" (a Korán) - ezt írta a bejegyzés fölé.

A dán hatóságok eredetileg gyűlöletbeszéddel vádolták meg a férfit, de ezt később istenkáromlásra változtatták. Ha elítélik, akár négy havi börtönt is kaphat.


„Figyelembe véve, hogy törvényes Bibliát égetni Dániában, meglepő lenne számomra, ha bűncselekmény lenne a Korán elégetése” - mondta Paludan egy interjúban.

Dániában az ügyészek ritkán használják az istenkáromlási törvényt. Legutóbb 1971-ben alkalmazták, amikor két személyt vádoltak meg egy kereszténységet gúnyoló dal miatt. Később felmentették őket.

Az utolsó sikeres büntetőeljárás 1946-ban zajlott, miután egy ember beöltözött papnak egy jelmezbálon, és egy bábut "megkeresztelt".


Úgy tűnik, a vádlott megúszta, hiszen Paludan konfrontatív stratégiája is szerepet játszhatott abban, hogy Dánia még 2017 nyarán hatályon kívül helyezte az 1866-os istenkáromlási törvényt.fg

-----------------------------------------------

A KORÁNÉGETÉSRŐL KÉSZÜLT VIDEÓ BIZTONSÁGI MÁSOLATA BITCHUTE-on, HA IDŐKÖZBEN LETILTANÁ A YOUTUBE

https://dzsihadfigyelo.blogstar.hu/./pages/dzsihadfigyelo/contents/blog/70000/pics/lead_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?