Nem vicc: érdekvédelmi szervezetet alapítottak a Nagy-Britanniába visszatérés jogát (!) követelő ISIS-harcosoknak


A Jihad Watch osztja azt a nézetet, hogy a "dzsihadista érdekvédelmi egyesület" csak egy cinikus színjáték, amelynek célja, hogy átverjék a brit közvéleményt, elhitetve velük, hogy a dzsihadisták jobb emberek, mint gondolnák és ezért nem jelentenek veszélyt a társadalomra. 

Nem ez az első cinikus színjáték, amely el akarja hitetni a nyugati emberekkel, hogy nem létezik a dzsihád jelentette fenyegetés. Jogokról beszélni az Iszlám Állammal kapcsolatban?! Ugyan ki hibáztathatná őket ezért, amikor a baloldal és a média állandóan azért küzd, hogy ezeket a dzsihádistákat úgy kezeljék, mintha törvénytisztelő polgárok lennének?  - kommentálja a hírt Robert Spencer.Az Express nyomán:


Korábban Szíriában harcoló brit dzsihadisták csatlakoznak egy új „dzsihadista-unióhoz”, amely támogatja azon KÖVETELÉSÜKET, hogy Nagy-Britannia visszaengedje őket.

Több mint 100, Szíriában tartózkodó brit játszhat kulcsszerepet az új csoportban, amely kampányt indított a külföldön lévő dzsihadisták hazajuttatásáért.


Az új szervezetet Unity Project-nek nevezik, amelynek célja, hogy

szószólója legyen annak, hogy bizonyos jogokat visszakapjanak olyan személyek, akik elveszítették (brit) állampolgárságukat vagy útlevelüket, Szíriában született gyermekeik számára pedig jogi segítséget, biztonságos útlevelet és nyugati állampolgársággal járó jogokat biztosítsanak.

A szervezet azt állítja, hogy segélymunkásoknak és civileknek nyújt támogatást, akik belekeveredtek a harcokba és ezért megfosztották őket a brit állampolgárságuktól.


A 350 fős csoportot Bilal Abdul KareemBilal Abdul Kareem, egy iszlámra áttért amerikai vezeti, aki 2017-ben megpróbálta beperelni az amerikai kormányt, hogy vegyék le a "megölendő célpontok listájáról", mivel már 5 dróntámadás történt ellene, amelyben megkísérelték megölni.

A Unity Projectet januárban indították el Szíriában, Idlibben. Ez a legutolsó, lázadók ellenőrzése alatt álló kormányzóság, amit egyébként a Hayat Tahrir-al Sham (HTS), az Al-Qaida alszervezete irányít.


Egyes vélemények szerint mindez csak egy "cinikus színjáték, amelynek célja, hogy átverjék a brit közvéleményt, elhitetve velük, hogy a dzsihadisták jobb emberek, mint gondolnák és ezért nem jelentenek veszélyt a társadalomra". - írja az Express.

https://dzsihadfigyelo.blogstar.hu/./pages/dzsihadfigyelo/contents/blog/70162/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?