Nincs semmilyen hatalom Allahon kívül: ez ment Új-Zélandon az országos TV csatornákon


Kétperces néma csönddel és az iszlám imára hívás országos közvetítésével emlékeztek meg pénteken Új-Zélandon a március 15-i, mecsetek elleni merénylet áldozatairól. Szóltak a harangok a templomokban. Hidzsábot viselt Jacinda Ardern miniszterelnök és beszédében Mohamedet idézte. Az iszlám imára hívás ezt az üzenetet közvetítette az országos TV- és rádió csatornákon, arab nyelven: "nem létezik semmilyen erő vagy hatalom Allahon kívül", "Allah a leghatalmasabb". 


A Jihad Watch kommentárja:

Az új-zélandiakat - a férfiakat és a nőket is - arra kérik, hogy pénteken viseljenek hidzsábot. Érthető az a sokk és elszörnyedés, amit Jacinda Ardern miniszterelnök és más új-zélandiak éreznek a támadás miatt. A kezdeményezések mögötti jó szándék nyilvánvaló. Sajnos azonban mostantól nehéz, ha ugyan nem teljesen lehetetlen lesz megvitatni a dzsihád fenyegetését Új-Zélandon; mindazokat, akik ezt megteszik, azzal vádolják majd, hogy a christchurch-i mészárláshoz vezető gyűlöletet táplálják. Tehát várható, hogy az elkövetkező években Új-Zéland vendégszerető hely lesz a dzsihádisták és a saría felsőbbrendűségét hirdetők számára. És meg fognak bélyegezni, ezáltal pedig háttérbe fognak szorítani minden ellenállást, amely szembeszáll a saría felsőbbrendűségét hirdetők kezdeményezéseivel."

Ezt az üzenetet közvetítették élőben Új-Zélandon

Érdemes tudni, mi az üzenete annak az arab nyelvű rituálénak, amit egész Új-Zélandnak élőben közvetítettek: 

"Nem létezik semmilyen erő vagy hatalom Allahon kívül" 

- az iszlám szerint ezt kell mondaniuk azoknak, akik hallgatják az imára hívást (Adhan) - azon kívül, hogy ismétlik annak sorait a müezzin után.

Ezeket ismételgeti a müezzin az Adhan részeként:

Allah a legnagyobb. Tanúsítom, hogy senki sem érdemes az imádatra Allahon kívül. Tanúsítom, hogy Mohamed Allah hírvivője. Gyertek az imára. Gyertek a sikerbe (üdvösségbe). Allah a legnagyobb. Senki sem érdemes az imádatra Allahon kívül."

Ez az üzenet ment arabul az új-zélandi TV és rádió csatonákon pénteken. Az iszlám imára hívásban szerepel az Allahu Akbar, vagyis "Allah a leghatalmasabb" ismétlése is.

Ennek valós tartalma Robert Spencer szerint az iszlám felsőbbrendűség kinyilvánítása - Allah a leghatalmasabb, azaz hatalmasabb, mint a te kormányod, vallásod, istened:

Az Allahu akbar az agresszív kinyilvánítása annak, hogy Allah és az iszlám dominál minden más kormányzati-, vallási-, jogi- vagy erkölcsi formáció felett - ezért szokták olyan gyakran ezt üvölteni az iszlám dzsihádisták a hitetlenek megölése közepette."

VIDEÓ - Élőben közvetítették az iszlám imára hívást új-zélandi TV és rádióállomások


A Radio New Zealand közvetítette az eseményt.

RNZ

Remembering the Christchurch mosque terror attack victims. Susie Ferguson and Shannon Haunui-Thompson are providing commentary of the event. Two minutes silences will be observed from 1.32pm at...

Fotó: a nem-muszlimok is hidzsábot viseltek.


"Kétperces néma csönddel és az iszlám imára hívó ének országos közvetítésével emlékeztek meg pénteken Új-Zélandon a március 15-i mecsetek elleni merénylet ötven halálos áldozatáról. A feketébe öltözött és fekete fejkendőt viselő Jacinda Ardern miniszterelnök társaságában – becslések szerint – ötezren gyűltek össze helyi idő szerint péntek délután a muszlimok elleni vérengzés egyik helyszínén, a christchurchi an-Núr mecset előtti Hagley parkban, hogy meghallgassák a müezzin énekét. Az eseményt élőben közvetítették az új-zélandi televízió- és rádióállomások." (Mandiner)

A TV-ben és rádióban is közvetítik. Sehol sem lesz menekvés pénteken az iszlám Adhan-tól (imára hívás)"

- írta Michael Smith a cikkében, amit a Jihad Watch is szemlézett.

Új-Zéland miniszterelnöke pedig nyilvános beszédében Mohamedet idézte.

Két al-Kaida terroristát is kinevelt a megtámadott új-zélandi mecset - a média próbálja eltussolni az ügyet

Két al-Kaida terroristát is kinevelt az egyik megtámadott új-zélandi mecset. Az iszlámra áttért új-zélandiak ugyanahhoz az al-Kaida terrorcsoporthoz csatlakoztak Jemenben, amelyik kiképezte a Charlie Hebdo-ban történt mészárlást elkövető Saïd Kouachi-t. Ráadásul a nem túl nagy taglétszámú mecsetben „egy vendég-előadó Indonéziából az erőszakos dzsihádról beszélt, és sokan osztották a nézeteit."


Szóltak a harangok a templomokban


Az anglikán és a római katolikus egyházakat arra kérték, hogy délután 3 órakor kongassák meg a templomi harangjaikat, emlékezve a christchurch-i mecset március 15-i tragédiájára.


Jegyzet:

*ISZLÁM IMÁRA HÍVÁS (ADHAN)

Ezeket ismételgeti a müezzin:

"Allah a legnagyobb. Tanúsítom, hogy senki sem érdemes az imádatra Allahon kívül. Tanúsítom, hogy Mohamed Allah hírvivője. Gyertek az imára. Gyertek a sikerbe (üdvösségbe). Allah a legnagyobb. Senki sem érdemes az imádatra Allahon kívül."

A reggeli imára híváskor ezt is énekli a müezzin: Az ima jobb, mint az alvás.

Az iszlám prófétája, Mohamed ezt mondta: "Amikor valaki meghallja az Adhant, mondja azt, amit a müzzin is mond".  Az ismétlésen túlmenően az imára hívást meghallóknak ezt is kell mondaniuk: "Nem létezik semmilyen erő vagy hatalom Allahon kívül".

(Forrás: alislam_org: Adhan or the Muslim call to Prayer)


 Dzsihádfigyelő   - az iszlám valós arca

www.dzsihadfigyelo.com 

https://www.facebook.com/Dzsihadfigyelo/

https://videa.hu/tagok/dzsihadfigyelo-2100918

https://bit.tube/Dzsihadfigyelo

https://www.bitchute.com/channel/dzsihadfigyelo/

https://dzsihadfigyelo.blogstar.hu/./pages/dzsihadfigyelo/contents/blog/70531/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?