Sevillai mecset: a spanyol király kérjen bocsánatot az ország 1492-es keresztény visszafoglalásáért


Levelet küldött VI. Fülöp spanyol királynak a sevillai Ishbilia-mecset közössége. A hívek együttes véleményét reprezentáló, de a mecset vezetőjének aláírásával ellátott dokumentum arra szólítja fel Spanyolország uralkodóját, hogy kérjen bocsánatot a hispániai muszlimok ellen a múltban elkövetett bűnökért – különösképpen az Ibériai-félsziget utolsó arab államának, a Granadai Emírségnek a legyőzéséért és az azt követő „megtorlásokért”.  (Forrás: El Mundo)

A Jihad Watch kommentárja:

Persze, Yihad. Rögtön azután, hogy ti is bocsánatot kértek Spanyolország iszlám általi leigázásáért, amely a rekonkviszta előtt történt. De persze ti soha nem fogjátok ezt megtenni, mivel a dzsihádisták és az iszlám felsőbbrendűségét hirdetők számára minden általuk elkövetett atrocitás a hitetlenek hibája. De ha Yihad Sirasua hajlana az őszinteségre, akkor bőséges oka lenne a bocsánatkérésre. A dzsihád története Mohamedtől az ISIS-ig nagy részletességgel mutatja be elsődleges forrásokból, hogy a muzulmán Spanyolország minden volt, csak nem pluralista - keresztényként nyomorúságos volt ott az élet. A keresztények soha nem lehettek biztosak abban, hogy nem zaklatják őket. Egy kortárs beszámoló szerint keresztény papokat „kövekkel és trágyával dobáltak meg" muszlimok a temető felé vezető úton.

A dimmik súlyos gazdasági nehézségeket szenvedtek el: Paul Alvarus, egy kilencedik századi córdobai keresztény panaszkodott az „elviselhetetlen adó” miatt, amelyet a muzulmánok a keresztényekre kivetettek. Ráadásul a keresztények egyáltalán nem beszélhettek a sorsukról, mert az iszlám törvények ezt tiltották - és az iszlám, Mohamed vagy a Korán bármilyen kritikája halálbüntetést vont maga után.

De Yihad Sirasua erről soha nem fog mesélni nekünk, mert ha a nyilvánosság tudna ezekről a tényekről és más hasonlókról, akkor nem támogatná azt a politikát, amelyet Yihad be akar vezetni Spanyolországban és általában a Nyugaton. Az igazság A dzsihád története Mohamedtől az ISIS-ig c. könyvben olvasható."

Sevillai muszlim vezető: a spanyol király kérjen bocsánatot az iszlám 1492-es legyőzéséért

2019. április 2. 13:28 Az uralkodó egyelőre nem reagált. Levelet küldött VI. Fülöp spanyol királynak a sevillai Ishbilia-mecset közössége. A hívek együttes véleményét reprezentáló, de a mecset vezetőjének aláírásával ellátott dokumentum arra szólítja fel Spanyolország uralkodóját, hogy kérjen bocsánatot a hispániai muszlimok ellen a múltban elkövetett bűnökért - különösképpen az Ibériai-félsziget utolsó arab államának, a Granadai Emírségnek a legyőzéséért és az azt követő „megtorlásokért".

https://dzsihadfigyelo.blogstar.hu/./pages/dzsihadfigyelo/contents/blog/71001/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?