Lengyelországban maradhatnak a svédországi muszlim nevelőszülőktől elmenekült orosz kislányok


Lengyelországban maradhat az a három, keresztény vallású orosz kislány, akik édesapjukkal együtt Svédországból menekültek el, miután az ottani hatóságok egy Libanonból bevándorolt muszlim családban helyezték el őket – döntött szerdán a varsói kerületi bíróság. Varsóig üldözték őket: a muszlim gyám és a svéd hatóság embere már kedden át akarta venni a gyerekeket a varsói rendőrségnél, az orosz család emiatt a rendőrkapitányságon éjszakázott.


A varsói bíróság ítéletéről elsőként Joachim Brudzinski lengyel belügyminiszter számolt be Twitter-oldalán.

A svéd bíróság azt követően korlátozta az apa szülői jogait, hogy a gyerekek édesanyja skizofréniában megbetegedett, és elmegyógyintézetbe került.

Nem voltam a városban, amikor kaptam egy üzenetet, hogy a gyerekeket elvitték tőlem. A szociális szolgálat nem akarta elmondani, hogy hol vannak a gyerekek

- mesélte el Denis Lisov szerdán, hogyan történt, amikor a lányait nevelőszülőkhöz helyezték.

Polsat News című lengyel kereskedelmi hírtelevízió szerint a varsói bírósági tárgyalásba megpróbált beavatkozni a gyerekek gyámja, valamint a svéd hatóságok őt kísérő képviselője, akik közben szintén Varsóba érkeztek.

A két férfi már kedden át akarta venni a gyerekeket a varsói rendőrségnél, a család emiatt a rendőrkapitányságon éjszakázott.

Bár a kisebbeket kevésbé viselte meg a helyzet, a legidősebb lánynak nehéz volt hozzászoknia a nevelő családban uralkodó szigorúsághoz, és a családi viszonyokhoz:

A lánynak a gyámja utasításait kellett követnie,

és ez nehéz volt számára, főleg, amikor megbetegedett vagy valami problémája volt - számolt be az apa.

Az apa ráadásul csak hetente egyszer 6 órát láthatta a lányait.

Amikor elindultam, mindig sok sírás volt. Nem akartak elválni tőlem

- mesélte Lisov.

A kiskorúak meghallgatása után, és az apa jogainak korlátozását igazoló dokumentum hiányában a varsói bíróság úgy döntött, hogy a kiskorúak érdekeit szem előtt tartva az apjuk felügyeletére kell bízni őket.

A gyerekek nagyon kötődnek az apjukhoz. Beszélgettem velük, és jelezték, hogy az apjukkal akarnak lenni, szeretik őt és nem akarnak nélküle lenni

- jelentette ki a bíró.

A lányok már jobban érzik magukat.

Mindannyian nagyon boldogok vagyunk, hogy együtt lehetünk

- mondta az apa a bíróságon.

Origo és Polsat News nyomán


Kapcsolódó: 

Svédország deportálja a keresztény nőt, a szélsőséges mohamedánok maradhatnak

Nem egyedi az iráni lány esete, sokakat toloncolnak ki az életveszély ellenére

Nem egyedi Aideen Strandsson, a Svédországban kétszer is menekültstátuszt kérő, kikeresztelkedett iráni nő esete. Több százan vannak, akiket visszatoloncolhatnak a Közel-Keletre annak ellenére, hogy ott keresztényként veszélyben lenne az életük - mondta Wetzel Tamás, a Miniszterelnökség miniszteri biztosa.

https://dzsihadfigyelo.blogstar.hu/./pages/dzsihadfigyelo/contents/blog/71062/pics/lead_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?