Így kell helyesen verni a feleséget az iszlámban - katari szociológus - VIDEÓ


Abd Al-Aziz Al-Khazraj Al-Ansari katari szociológus 2019. március 29-én töltötte fel ezt a videót az Al-Mojtama YouTube-csatornára, amiben demonstrálja és magyarázatot ad arról, hogyan kell az iszlám által megengedett módon megverni a feleséget. A bemutató teljes mértékben az iszlám tanításain alapul - erről a videó alatt lehet olvasni. Az iszlám fundamentalisták arab és fárszi nyelvű példáit fordító Middle East Media Research Institute (MEMRI) töltötte fel honlapjára a videó angol fordítását.

Al-Ansari azt mondja, hogy a feleséget nem kell gyakran megverni, de egy férfinak – a ház főnökének – néha gyakorolnia kell hatalmát és „szeretetből” meg kell fegyelmeznie feleségét, hogy az „élet tovább haladjon”. Al-Ansari azt mondta, hogy a verésnek enyhének és fájdalommentesnek kell lennie, és hogy ezáltal a feleségnek éreznie kell a férje férfiasságát és erejét, valamint a saját nőiességét. Al-Ansari ezután Nayef-en – egy kisfiún, aki a fia is lehetne – bemutatta, hogyan kell megverni a feleséget: a vállára csapva, megragadva és megrázva, valamint hangosan mondva: „Mondtam, hogy nem hagyhatod el a házat! Hányszor kell még ezt elmondanom neked? Al-Ansari azt mondta, hogy a feleség megütése vagy az arcon csapása tilos, és elmagyarázta, hogy bizonyos nők természetéhez tartozik, hogy szeretik, ha a férj uralkodik rajtuk, erőszakos velük és erőteljes.


A bemutató teljes mértékben az iszlám tanításain alapul:

Vegyük észre, hogy ez a tanítás a férfiak nők feletti abszolút hatalmáról szól: a Korán 4:34 szerint nem egyszerűen a "lázadó nőket" kell megütni, hanem a "lázadónak tűnő" nőket.

[Korán 4:34] Allah a férfiakat felsőbbrendűnek teremtette a nőknél, mivel a férfiak a vagyonukat a nőkre költik, és támogatják a nőket. Ezért az erényes nő szófogadó, és őrzi a mások számára láthatatlan részeit, mint ahogy Allah vigyáz azokra. A lázadónak tűnő nőket először intsétek meg, majd küldjétek őket külön ágyba, végül verjétek meg őket. Ha ezek után engedelmessé válnak, akkor ne tegyetek mást; Allah bizony magasztos és nagyszerű!

Az utazó támasza című saría kézikönyv az engedetlen feleséggel való bánásmódról ezt írja:

[m10.12] Ha a férj észreveszi feleségén az engedetlenség jeleit, akár a szavak szintjén: amikor a nő barátságtalan választ ad olyan helyzetekben, amikor udvarias szokott lenni, vagy amikor a férfi ágyba invitálja, amit a feleség a szokásos viselkedésétől eltérően visszautasít; akár a cselekedetek szintjén: amikor a feleség idegenkedik tőle, holott előtte kedves és vidám volt; akkor először szóban kell figyelmeztetnie az asszonyt, mielőtt tartózkodna tőle vagy megverné, mivel lehet, hogy a feleségnek van mentsége. A figyelmeztetés például lehet a következő „Féld Allahot az engem illető jogok miatt!”, vagy el lehet magyarázni, hogy az engedetlenség érvényteleníti a férj kötelességeit: megvonhatja asszonyától támogatását, valamint nem köteles előnyben részesíteni a többi feleséggel szemben. Vagy akár közölni lehet vele, hogy a férjnek való engedelmesség vallási kötelezettség. Ha a feleség engedetlen, a férj tartózkodhat az együtt alvástól (közösüléstől), és visszautasíthatja a beszélgetést, továbbá megütheti a feleségét, de csak olyan módon, hogy ne okozzon kárt, vagyis nem okozhat zúzódást, nem törhet csontot, nem sebezheti meg és nem okozhat vérzést. A  másik arcul csapása törvényellenes. Az asszonyt meg lehet verni, ha egyszer vagy többször volt engedetlen, habár némely enyhébb vélemény szerint, csak akkor lehet megütni, ha az asszony ismételten engedetlen.

[Iszhák969] Mohamed azt is mondta az embereknek, hogy a férfinak jogai vannak a feleségével szemben, és a nőnek is a férjével szemben. A feleség soha ne kövessen el házasságtörést vagy viselkedjen kihívóan másokkal. Ha mégis így cselekszik, tegyék őt külön helyiségbe, és enyhén verjék meg. Ha tartózkodik a tiltott dolgoktól, akkor joga van ételhez és ruhához. A  férfiak némiképp rendelkezhetnek a nők felett, mert a nők a férfiak foglyai, és nem urai önmaguknak.

[Abu Dáúd 11, 2141] Mohamed azt mondta: „a férfit nem lehet kérdőre vonni, hogy miért veri a feleségét.”

[Bukhári 7,62,132] A próféta ezt mondta: „Egyikőtök se korbácsolja meg a feleségét, ahogy megkorbácsolna egy rabszolgát, hogy aztán a nap végén szexuálisan közösüljön vele. A pokolra jutottak többsége nő (lesz majd).”


Források:

https://www.memri.org/reports/qatari-sociologist-abad-al-aziz-al-khazraj-al-ansari-demonstrates-correct-wife-beating-islam

https://www.infowars.com/muslim-sociologist-gives-instructional-video-on-how-to-properly-beat-your-wife/

https://www.wnd.com/2019/04/see-muslim-demonstrate-proper-way-to-beat-wife/

http://www.dzsihadfigyelo.com/2019/04/04/katari-szociologus-bemutatja-a-helyes-felesegverest-az-iszlamban-memri/

https://dzsihadfigyelo.blogstar.hu/./pages/dzsihadfigyelo/contents/blog/71116/pics/lead_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?