Az iszlám nem illeszthető az európai jogrendbe, és Európa nem készült fel e konfliktus feloldására - Mandiner


Az iszlám jogfelfogása alapjaiban tér el az európaitól, minden emberi jogot a saríához köt. Európa pedig nem készült fel e konfliktus feloldására. - írja a Mandiner egy francia alkotmányjogász budapesti előadását idézve. 

AUTÓPÁLYA SZAÚD-ARÁBIÁBAN. NO-GO zóna nem muszlimoknak: Mekka, az iszlám világ központja

Az iszlám nem illeszthető az európai jogrendbe. (...) Az iszlám jogfelfogása alapjaiban tér el az európaitól, minden emberi jogot a saríához köt. (...) Grégor Puppinck előadását azzal az elgondolkodtató jelenséggel zárta, hogy míg a muszlimok elutasítják az emberi jogok európai értelmezését, addig viszont igényt tartanak a vallásszabadságra, vallásuk totális gyakorlásának lehetőségére. Európa pedig nem készült fel e konfliktus feloldására."

- írja a Mandiner.

"Az iszlám minden emberi jogot a saríához köt"

- Igen, és a saría része pedig a nem-muszlimok elleni háború, amelynek célja a "hitetlenek" totális elnyomása.

Az iszlám szövegek alkotmányellenesek, és az iszlám egy fasisztoid ideológia.

De szererencsére mindezt már elég sok magyar tudja, ideértve a liberálisokat is. Vagy nem?


Részlet a Mandiner cikkéből:

Az iszlám nem illeszthető az európai jogrendbe – Grégor Puppinck Budapesten

2019. május 9. 08:10

Hogyan változtak meg az emberi jogok? Milyen nehézségeket jelentenek a jogállam szempontjából a muszlim közösségek? Hogy lett vallás rossz, az állam pedig jó a hatvanas évek mozgalmai nyomán? Grégor Puppinck francia alkotmányjogász, a European Centre for Law and Justice (ECLJ) igazgatója Budapesten tartott előadást a Mathias Corvinus Collegium és az Alapjogokért Központ szervezésében.

Az iszlám mint idegen test az európai jogrendben

Puppinck itt tért rá előadása legizgalmasabb részére: kifejtette, hogy

az iszlám jogfelfogása alapjaiban tér el az európaitól, minden emberi jogot a saríához köt.

Emellett a migránsokat nagy számban kibocsátó Afrika jogfelfogása is teljesen eltérő a mienktől: sokkal kevésbé individuális, inkább közösségi szemléletmódot tükröz. Ez az ellentét annak tükrében különösen érdekes, hogy kontinensünkön megváltozott a vallásszabadság értelmezése is. Míg korábban, akár 1948-ban a vallás az egyén állammal szembeni ellenállásának jelképe volt, hiszen önálló közösséget és hitet jelentett a „rossz" állammal szemben, addig ez mára megváltozott. A vallás lett a „rossz”, az állam pedig „jó”. Franciaországban a laïcité felfogása kizárja a vallást a társadalom életből, az uralkodó racionalista felfogás negatív jelenségnek értékeli a vallásosságot. 

Ilyen körülmények közé érkezik több millió, vallását gyakorolni kívánó migráns. Ráadásul mi évszázadokon keresztül keresztények között éltünk, szórványos zsidó közösségekkel, így az erre a történelmi hagyományra épülő vallásszabadságunkat igencsak nehéz a muszlim közösségekre alkalmazni.

Az iszlám ugyanis nem hit, hanem társadalmat szervező erő, ezért sem foghatjuk fel úgy, mint a kereszténységet.

Példaként említette, hogy a jelenlegi törvények szerint ugyanúgy kellene tolerálni a déli harangszót, mint a müezzin énekét, hiszen idejét múlt törvényeink szerint semlegesnek kell tekinteni a vallásokat, nem ítélhetjük meg azokat hittételei alapján.

Előadását azzal az elgondolkodtató jelenséggel zárta, hogy míg a muszlimok elutasítják az emberi jogok európai értelmezését, addig viszont igényt tartanak a vallásszabadságra, vallásuk totális gyakorlásának lehetőségére. Európa pedig nem készült fel e konfliktus feloldására – összegezte előadása végén Puppinck.

A Mandiner teljes cikkét ITT lehet elolvasni.

1
https://dzsihadfigyelo.blogstar.hu/./pages/dzsihadfigyelo/contents/blog/72680/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-05-10 10:57:49
Minden stimmel, így már csak egy feladat várhat a normálisan (azaz nem kommunista módon) gondolkodó európai emberekre:
Mindezt - ha kell, akkor akár kalapáccsal is - bele kell verni a begyepesedett agyú, soros-csicska, brüsszelita EU vezetők, és hű valagnyalóik, - köztük a magyar hazaáruló komcsik - fejébe.
Ha lehet, minél előbb, mondjuk egy nagyon sikeres május 26-i EP választás formájában.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?