Vizsgálat indulhat uniós politikusokkal szemben a migrációval összefüggő háborús bűncselekmények kapcsán


Nemzetközi büntetőbíróságon vizsgálhatják az EU felelősségét a migráció miatt. Nemzetközi jogászok az Európai Unió és vezetőinek felelősségét, valamint az uniós csúcspolitikusok (Emmanuel Marcon francia elnök és Angela Merkel német kancellár) szerepét vizsgálnák a migráció következményei miatt  - írja az Origo a Századvég elemzésére hivatkozva.


Kezdetnek jó. De mivel az indítékot nem lehet figyelmen kívül hagyni egy büntetőeljárásban, számításba kellene venni azt is, hogy Európa ellen háború (bevándorlás általi dzsihád) folyik. Az alábbiak szemelvények a Századvég anyagából


SZÁZADVÉG

MIGRÁCIÓ: AZ EURÓPAI UNIÓ FELELŐSSÉGÉT VIZSGÁLNÁK
A NEMZETKÖZI BÜNTETŐBÍRÓSÁGON – AZ ELJÁRÁS A BIZOTTSÁG ÉS
UNIÓS CSÚCSPOLITIKUSOK FELELŐSSÉGE KAPCSÁN NYERNE JOGI
RELEVANCIÁT


"Nevezett európai csúcspolitikusokat és az EU tisztségviselőit azért terheli különös felelősség, mert bátorították a migránsokat, ösztönözték a bevándorlást, holott tudják, hogy ez a jelenség milyen veszélyekkel jár nemcsak a bevándorlókra és menedékkérőkre, hanem legfőképpen az európai lakosságra nézve (például 2014 januárjától 2018-ig 44 menekültnek nyilvánított személy vagy menedékkérő vett részt harminckét iszlamista európai terrorcselekményben).
(...)
Az Európai Unió, konkrétan a legfőbb végrehajtó és döntéselőkészítő szerv, az Európai Bizottság és egyes tagjainak felelőssége is vizsgálható a migrációs válság kezelésével összefüggésben, az emiatt fellépő fokozott biztonsági kihívások, a terrorizmus, valamint a tengeren és az afrikai fogolytáborokban előállt humanitárius válság miatt.

(A cikk a kép alatt folytatódik.)

A FACEBOOK SOKADSZOR TÖRÖLTE A DZSIHÁDFIGYELŐ OLDALÁT. ÚJRAINDÍTOTTUK. SEGÍTS ÚJRAÉPÍTENI! KÖVESS MINKET! 

Itt fókuszba kerülhet Jean-Claude Juncker bizottsági elnöknek, valamint Frans Timmermansnak, az Európai Bizottság jelenlegi alelnökének, a bel-és igazságügyi együttműködésért felelős biztosának a személyes felelőssége is, amiként Dimitrisz Avramopuloszé, a Bizottság migrációs és uniós belügyekért, valamint az uniós polgárságért felelős biztosáé is.
(...)
Amennyiben jogilag helyesnek bizonyul a nemzetközi jogászok által megfogalmazott vád, úgy az uniós illetékesek felelősségét emberiesség elleni és háborús bűncselekmények (pl. a hadifoglyokkal való bánásmód, gyilkosságok gyakorlatához, akár a saját állampolgárokkal szemben is elkövetett kegyetlenségekhez való, valamilyen fokú asszisztálás) kapcsán kell megvizsgálni, valamint ezzel összefüggésben a terrorizmus és az embercsempészet jelenségének érezhető erősödése miatt is.

Utóbbit különös tekintettel az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata 3. és 4. cikkei vonatkozásában (az élethez, szabadsághoz és a személyi biztonsághoz való jog, valamint pl. a rabszolgaság tilalma)."

A Századvég teljes anyagát ITT lehet elovasni.


Fotógaléria: az új "nürnbergi per" lehetséges alanyai (a teljesség igénye nélkül)

https://dzsihadfigyelo.blogstar.hu/./pages/dzsihadfigyelo/contents/blog/74566/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?