Ilyen, amikor az orosz terrorelhárítás felszámol egy iszlám terrorsejtet - VIDEÓ


Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) felszámolta az Iszlám Állam egyik terrorsejtjét - közölte hétfőn az Interfax orosz hírügynökség az FSZB-re hivatkozva. A rajtütésről videó is készült.


"Az Iszlám Állam az ország főként muszlimok által lakott régióiból toborozza helyi tagjait." - írja az Origo.

De mi az oka annak, hogy ez a toborzás sikeres a muszlimok körében? Az egyik oka az lehet, hogy a terror az iszlám szerves része. Az ISIS Korán-idézetekkel szólítja fel a mohamedánokat a nem-muszlimok elleni háborúra. Az iszlám prófétája, Mohamed mondta a következőt: 

Allah a megfélemlítéssel tett győzedelmessé, azáltal, hogy megfélemlítette az ellenségeimet egy hónapnyi utazás távolságából." - [Bukhari 1.7.331]

Az Origo cikke a videó alatt. Videó forrása: russian.rt.com 

Origo:

"Terrorcsoportot számoltak fel Oroszországban

xxxx

A dél-oroszországi Rosztov-na-Donu városának közelében végrehajtott akció során a belföldi hírszerzés emberei végeztek a háromfős csoport vezetőjével és elfogták annak két másik tagját is.

Az FSZB beszámolója szerint a fő gyanúsított tüzet nyitott a rendőrökre, amikor azok megpróbálták megállítani kocsiját. A lövöldözés során működésbe lépett a járműben lévő robbanószerkezet. A férfi a helyszínen életét vesztette a robbanásban.

Két társát Rosztov-na-Donu mellett fogták el, náluk robbanószerkezeteket, detonátorokat és harceszközöket találtak.

Délen és a Kaukázus északi részén tevékenyek

Az FSZB szerint a mostani csoport nyomára a tavaly áprilisban felszámolt rosztovi terrorsejt kapcsolatainak elemzésével sikerült rábukkanni.

Az orosz állampolgárságú férfiakról kevés információt hoztak nyilvánosságra. Annyit lehet tudni, hogya térségben több merénylet elkövetését is tervezték civil, illetve rendőrségi célpontok ellen. Oroszország (sic.) a bűnszervezetek és az iszlamisták különösen délen és a Kaukázus északi részén tevékenyek. Az Iszlám Állam az ország főként muszlimok által lakott régióiból toborozza helyi tagjait."

https://dzsihadfigyelo.blogstar.hu/./pages/dzsihadfigyelo/contents/blog/76030/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?