Lyoni vérengzés: bevallotta, hogy Allah parancsára ölte a hitetleneket; a hatóságok mentegetik


Bár a mohamedán migráns világosan megmondta, hogy Allah parancsára mészárolt, az ügyészség kizárta azt a lehetőséget, hogy terrorcselekmény történt. Pszichotikusnak nyilvánították, és tovább "keresik az indítékot". A dzsihadista mentegetése felháborodást okozott a francia jobboldalon. 

VÉRENGZÉS A METRÓNÁL

Mint ismert, egy embert megölt és kilenc másikat súlyosan megsebesített egy késsel és egy grillnyárssal a Lyonhoz közeli Villeurbanne-ban egy Sultan Marmed Niazi nevű 33 éves afgán migráns szombaton.

Egy Nina nevű nő  ezt mondta az LCI-nek: "egy átlagos nap végén a metróban voltam, amikor a rendőrség kiürítette a metró területét".

Az AFP-nek nyilatkozott egy lány, aki maga is tiszta vér volt az áldozatok vérétől (ő nem sérült meg). Azt mondta, hogy a gyilkos afgán férfi az egyik áldozata hasát szabályosan felvágta, egy másiknak pedig le akarta vágni a fülét.

Szemtanúk beszámolója: "nagy vérfoltokat láttunk a földön. Láttam egy férfit három kisgyermekével, vérrel az arcán és fehér pólóján. Sokan voltak sokkos állapotban és sírtak".

A MUZULMÁN ÉLETÉT MEGKÍMÉLTE

A Resistance Republicaine iszlamizációt ellenző francia oldal szerint az alábbi videón az látható, hogy a hitetleneket gyilkolászó mohamedán megkíméli annak a feltehetően muzulmán férfinak az életét, aki azt mondja neki, hogy "insallah, Allah", és lepacsizik vele. 

A videó forrása

ELMONDTA AZ INDÍTÉKÁT

Letartózatása után azt mondta a nyomozóknak, hogy 

Allah mondta, hogy öljek"

Egy a Le Progrès-nek nyilatkozó szemtanú szerint a gyilkos a támadás közben tett egy vallási jellegű utalást az áldozataira, amikor azt mondta:

ők nem olvassák a Koránt"

- azaz nem iszlámhitűek.

Tehát Allah parancsára ölt hitetleneket. Ez annyira nem meglepő, mivel a Koránban Allah több mint száz versben szólít fel a nem-muszlimok elleni háborúra azért, hogy az iszlám uralkodhasson. 

EGY TOVÁBBI INDÍTÉK 

Ha az elkövető által bevallott indíték nem lenne elég, a Jihad Watch megemlít még egy lehetséges motivációt:

Az Iszlám Állam 2014-ben intézte ezt a felhívást a muszlimokhoz:

Ó muwahhid, ne hagyd, hogy ez a csata elmenjen melletted, bárhol is vagy. Le kell csapnod a tawaghit katonáira, mecénásaira és csapataira. Csapj le a rendőrségükre, a biztonsági és hírszerző embereikre, valamint az áruló ügynökeikre. Rombold szét az ágyukat. Keserítsd meg az életüket, hadd legyenek elfoglalva önmagukkal. Ha meg tudsz ölni egy hitetlen amerikait vagy európait - különösen a rosszindulatú és mocskos franciákat -, vagy egy ausztrált, kanadait, vagy bármely más, a háborúban részt vevő hitetlent, ideértve azon államok polgárait is, amelyek koalícióba léptek az Iszlám Állam ellen, akkor támaszkodj Allahra, és öld meg őket, bármilyen módon. Ha nem találsz IED-t vagy golyót, akkor válassz ki egy hitetlen amerikait, franciát vagy egy szövetségesüket. Zúzd szét a fejét egy sziklával, mészárold le késsel, vagy üsd el az autóddal, vagy dobd le egy magas helyről, vagy fojtsd meg, vagy mérgezd meg őt …"

ELHALLGATJÁK A DZSIHÁDOT

Gerard Collomb, Lyon polgármestere, Macron bukott belügyminisztere a legsürgősebbnek azt tartotta, hogy óvatosságra szólítson fel, "mielőtt bárki elhamarkodott következtetést vonna le" arról, hogy terrorcselekmény történt-e.

Hiába utal minden jel iszlám terrortámadásra, a lyoni főügyész már megerősítette, hogy a terrortámadás feltételezését kizárták ...

Vasárnap Nicolas Jacquet helyi főügyész elmondta, hogy a nyomozók számára továbbra sem ismertek az állítólagosan pszichotikus állapotban lévő elkövető indítékai. 

Azt viszont a nyomozás villámgyorsan megállapította, hogy "nem radikális".

Az ügyész szerint a támadó - akit a helyszínen előállítottak - összefüggéstelenül és zavarosan beszél, azt állítva, hogy Allahot sértő hangokat hallott, amelyek ölésre adtak neki parancsot.

Az elkövető korábban nem állt pszichiátriai kezelés alatt, de a vasárnapi szakértői vizsgálat mégis azt állapította meg, hogy "vallási témákhoz köthető paranoiás őrületekkel teli pszichotikus állapotban" van. 

Robert Spencer ezt úgy kommentálja, hogy

a francia hatóságok számára nyilvánvalóan elképzelhetetlen, hogy egy hívő muzulmán elolvassa a Korán többszöri felszólítását, hogy „öld meg őket bárhol, ahol rájuk találsz” (2:191, 4:89, 9:5) és "sújts le a nem-muszlimok nyakára"  (8:12, 47:4), majd az a gondolata támad, hogy Allah azt mondta neki, hogy öljön embereket. Ugyan már nácik, biztos, hogy pszichotikus!"

A dzsihadista mentegetésének hátterében az állhat, hogy a Macron-féle globalista liberálisok mindenáron tovább akarják erőltetni a muzulmán bevándorlást. Ezért mindent elkövetnek, hogy ne essen szó az iszlám és a dzsihád-terror kapcsolatáról, mert az keresztülhúzná a terveiket.

A jobbközép Köztársaságiak és a nemzeti jobboldali Nemzeti Tömörülés vezetői felháborodtak az ügyészség mentegető szavain.

"Elég volt az állítólagos őrültekkel szembeni jóindulatból, akik mégiscsak nagyon hasonlítanak a terroristákra.

Franciaország hagyja csak az afgán igazságszolgáltatásra, hogy maga rendezze az állampolgára ügyét!"  - fogalmazott Julien Aubert, a jobbközép Köztársaságiak elnökjelöltje.

A bevándorlási politikánk naivitása és lazasága súlyosan fenyegeti a franciák biztonságát 

- írta a Twitteren Marine Le Pen, a bevándorlásellenes Nemzeti Tömörülés elnöke.


Források:

http://resistancerepublicaine.eu/2019/09/01/villeurbanne-pour-tache-cela-ne-remet-pas-en-cause-limmigration-de-musulmans-au-contraire/

https://www.jihadwatch.org/2019/08/video-from-france-muslim-migrant-goes-on-knife-rampage-1-dead-9-wounded-cops-search-for-motive

https://www.jihadwatch.org/2019/08/photo-released-lyon-knife-jihadi-is-muslim-migrant-from-afghanistan-sultan-marmed-niazi

http://www.leparisien.fr/faits-divers/attaques-a-l-arme-blanche-a-villeurbanne-un-mort-et-six-blesses-31-08-2019-8142894.php

https://www.origo.hu/nagyvilag/20190831-keses-tamadas-tortent-lyon-kozeleben.html

https://www.origo.hu/nagyvilag/20190831-a-lyoni-gyilkos-sultan-marmed-niazi.html

https://www.origo.hu/nagyvilag/20190901-lioni-keses-tamado-inditekai-gyilkossag-franciaorszag.html

https://www.mirror.co.uk/news/world-news/breaking-lyon-knife-attack-one-19114957#ICID=OffSiteVideo

https://gellerreport.com/2019/08/muslim-migrants-knife-ramoage-france.html/

https://www.leprogres.fr/rhone-69-edition-villeurbanne-et-caluire/2019/08/31/villeurbanne-six-blesses-lors-d-une-agression-au-couteau-a-la-station-laurent-bonnevay

https://dzsihadfigyelo.blogstar.hu/./pages/dzsihadfigyelo/contents/blog/83102/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?