Az al-Kaidának és az ISIS-nak gyárt oldalakat a Facebook


Automatikusan generált oldalakat hoz létre a Facebook dzsihadista szervezetek számára.

a Facebook szerint mindent megtesznek annak érdekében, hogy eltávolítsák felületükről a „nem megfelelő” tartalmakat

- írja a Neokohn alábbi cikke a The Times of Israel nyomán.

De a "nem megfelelő tartalmak" úgy látszik, sokkal inkább a konzervatív, iszlám bevándorlást és dzsihádot ellenző tartalmakat jelenti Cukorhegyiéknél:

A Fascist book valójában a dzsihádot támogatja. A Dzsihádfigyelő eredeti FB oldalát már 2017-ben kinyírták, szélsőséges magyar muzulmánok jelentgetéseinek hatására. Azóta is már ötször kellett újraindítani nulláról. Nemzetközi dzsihádellenes oldalakat is megsemmisítettek vagy árnyéktiltanak. Ez is dzsihád: megpróbálják megakadályozni, hogy a közvéleményt tájékoztatni lehessen az iszlám megszállás veszélyeiről. Ma már sokkal kiterjedtebb a Facebook (+Youtube +Twitter) cenzúrája, gyakorlatilag mindenkit érint, nem csak a dzsihádellenes oldalakat. A muzulmán világ sikeresen erőlteti a Nyugatra a brutális és barbár blaszfémia (istenkáromlási) törvényét. 

A Dzsihádfigyelő mémje 2017-ből. Nem vicc.

A Neokohn cikke:

"Az al-Kaidának és az ISIS-nak gyárt oldalakat a Facebook

xxxx

Többek között ISIS zászlóval díszített like gomb is elérhető a 200 hasonló tematikájú, automatikusan generált oldal egyikén.

Noha a Facebook szerint mindent megtesznek annak érdekében, hogy eltávolítsák felületükről a „nem megfelelő” tartalmakat, még mindig hemzseg az iszlamista csoportokhoz köthető, automatikusan generált oldalak száma — erről számolt be nemrég egy jelentés a The Times of Israel szerint.

A bejelentések alapján például az is gondot okoz, hogy egy egyszerű kereséssel is szélsőséges személyekhez vagy csoportokhoz kötődő tartalmakra lehet találni. Így lehetséges az, hogy a „Mohammed Atta” nevével fémjelzett oldalon az al-Kaida híveinek egyik ikonikus fotója mellett feltűnik a 2001. szeptember 11-i terrortámadás egyik öngyilkos merénylőjének fotója is.

A profil szerint a felhasználó személy munkahelye az al-Kaida, továbbá végzettségét a „Bin Laden Mester Egyetemen” és az „Afganisztáni Terrorista Iskolában” szerezte.

A Facebook sokat kritizált funkciója eredetileg az „üzleti networkinget” szolgálná. Ugyanis az egyes profilokról származó foglalkoztatási információk összesítésére képes rendszer által automatikusan generált oldalak — az eredeti célnak megfelelően — összeköthetik a vállalkozásokat és az érdeklődőket, ezzel segítve a kapcsolatépítést.

Az algoritmus azonban éppen azokat a szélsőséges csoportokat is előnyhöz juttathatja, akik szimpatizánsokat keresnek és toborzás céljával halásznak a világhálón.

A bejelentésekre adott válaszában a Facebook egyik szóvivője azt mondta, igyekeznek eltávolítani a „veszélyes személyekhez vagy szervezetekhez kötődő tartalmakat.

„(…) Eltávolítunk mindent, ami ütközik az irányelveinkkel. Bár nem tudunk mindenkit elkapni, igyekszünk éberek maradni.”

— mondta a cég képviselője, akihez hasonlóan szerdán Monika Bicker, a Facebook felelős vezetője is a nyilvánosság előtt kell, hogy beszámoljon, és az amerikai szenátorok egyik illetékes tanácsának ülésén is meghallgatás vár rá."

https://dzsihadfigyelo.blogstar.hu/./pages/dzsihadfigyelo/contents/blog/83897/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?