Az Allahu akbar nem azt jelenti, amit a média állít


A nyugati dzsihád-támadások kapcsán a magyar médiába is újra visszalopakodott az a félrevezető állítás, hogy az Allahu akbar azt jelenti, hogy "Allah hatalmas". Azonban ez teljes tévedés.

ALLAH AKBÁR: ISZLÁM TERROR A NEM-MUSZLIMOK ELLEN

- Robert Spencer 


Egy Szajfullo Szajpov névre hallgató muszlim a teherautójával egy manhatteni kerékpárútra hajtott 2017. októberében. Nyolc embert ölt meg, miközben azt ordítozta, hogy „Allahu akbar”. Erre válaszul a teljes vezető média támadásba lendült, hogy meggyőzze az amerikaiakat arról, hogy az „Allahu akbar” kifejezéstől egyáltalán senkinek sem kell tartania.

A sok rossz cikk közül a legrosszabb a New York Daily News-ban jelent meg. Zainab Chaudry, a Hamasz kapcsolatokkal rendelkező Amerikai-Iszlám Kapcsolatok Tanácsától (CAIR) azt bizonygatta, hogy „a nem muszlimoknak nem kellene elhinniük a legrosszabbat az Allahu akbarról, mivel a muszlimok nem csak akkor ordítozzák ezt, amikor nem muszlimokat gyilkolnak, hanem rengeteg különböző kontextusban”.

Ez utóbbi igaz, de mindez nem változtat azon a tényen, hogy

a muszlimok azért ordítozzák ezt a hitetlenek gyilkolása közben, mert ez a kifejezés azt jelenti, hogy Allah nagyobb. Nem pedig azt, hogy „Isten nagy” – ahogy azt Zainab tévesen állítja. Ez a kifejezés az iszlám felsőbbrendűségét és dominanciáját nyilvánítja ki.

(Az "Isten nagy" egyébként arabul úgy hangzana, hogy Allahu kabir — mivel az akbar a kabir (nagy) melléknév közép- vagy felsőfoka.)

Chaudry végkövetkeztetése dermesztő. Ezt írta: „Ha legközelebb hallják az Allahu akbar-t – legyen az akár egy riportban, egy repülőn, vagy egy bevásárlóközpontban –, emlékezzenek rá, hogy ezt a kifejezést napi szinten használják muszlimok és keresztények milliói, a körülményektől függetlenül Isten dicsőítésére, és soha nem igazolható, ha arra használják, hogy az Ő teremtményeinek ártsanak.”

Ez egy veszélyes tanács.

Ha egy repülőn vagy egy bevásárlóközpontban valaki azt üvölti, hogy Allahu akbar, akkor nagy a valószínűsége annak, hogy egy dzsihád terrortámadás közepébe csöppentek. Ezek után az emberek a repülőn, a média és Chaudry hatására, lehet, hogy nem fogják megvédeni magukat, a bevásárlóközpontban az emberek pedig nem fognak azonnal elfutni, mert ha így tennének, az „iszlamofób lenne”. Így az áldozatok száma a lehető legnagyobb lesz.


A CNN-en Omar Suleiman – ugyanaz az imám, aki rábeszélte a Google-t, hogy módosítsák a keresési eredményeiket úgy, hogy elrejtsenek minden negatív információt az iszlámról – szintén úgy érvelt, hogy „a muszlimok különféle kontextusban mondják az Allahu akbart, és ebből sok pozitív”. Azt mondja, hogy „egy magányos terroristának, aki New York utcáin Allah akbart ordítozva ártatlan embereket öl, nem szabadna ezt a kifejezést használnia. Mindaz ahogy az Allah akbar általában megjelenik a médiában, egy aljas célt szolgál: hogy félelmet keltsen bárkiben, aki ezt kiejti, sőt még az iszlámmal kapcsolatban is aggodalmat keltsen”.

Iszlamofób dzsihád-akadályok Melbourne-ben

Szóval, ha észreveszi, hogy a dzsihadista tömeggyilkosok szerte a világon Allah akbart ordítoznak, miközben embereket gyilkolnak, akkor Ön az, akinek aljas céljai vannak!

Ha emlékeznek arra, hogy a 2001. szeptember 11-i repülőgép-eltérítő Mohamed Atta emlékeztette saját magát arra, hogy Allahu akbart ordítson, mivel ez félelmet kelt a hitetlenek szívében,

akkor Önök gyűlölködő iszlamofóbok.

Omar Suleiman még John McCain tanult „imámot” is idézi, hogy igazat adjon saját magának. Azt szeretné, ha Önök elhinnék, hogy az Allahu akbar jóságos, sőt még gyönyörű is. És nincs ok arra, hogy aggódjunk, még maga az iszlám miatt sem.

Azonban van egy probléma. Sulejman azt mondja, hogy azok érdemesek a szó használatára, akik úgy élnek, ami megünnepli Isten nagyságát azáltal, hogy engedelmeskednek parancsának és szolgálják teremtményeit, nem pedig azok, akik fittyet hánynak parancsaira és igazságtalanul megtámadják teremtményeit.

Azonban Szajfullo Szajpov valóban fittyet hányt Allah parancsaira? Tényleg olyat tett, ami az iszlám szerint igazságtalan?

A Korán azt mondja a muszlimoknak, hogy háborúzzanak a „Könyv népei” ellen – ami elsősorban a zsidókra és keresztényekre vonatkozik –, amíg alá nem vetik magukat az iszlám törvények uralmának, és nem fogadják el a másodosztályú státuszt.

A Korán háromszor mondja a muszlimoknak, hogy „Öld meg őket, ahol csak rájuk találsz”. (Korán 2:191; 4:89; 9:5) A Korán azt mondja a muszlimoknak, hogy addig harcoljanak a nem muszlimok ellen, amíg egyedül Allah vallása marad.

Mohamed – az iszlám prófétája és a tökéletes, utánozandó példa a muszlimok számára – maga mondta egy hadíszban: „Arra kaptam utasítást, hogy mindaddig harcoljak az emberiség ellen, amíg nem tanúsítják, hogy ’nincs más isten, csak Allah, és Mohamed Allah küldötte’, és amíg nem tartják be az imádkozást, és nem adják meg a kötelező adományt. Amennyiben mindezt megteszik, megóvják tőlem életüket és vagyonukat, kivéve, ha olyat tesznek, ami az iszlám jogba ütközik; ekkor és elszámoltatásuk Allahra tartozik.”

Nos, vajon Szajfullo Szajpov fittyet hányt Allah parancsára azáltal, hogy úgy gondolta, hogy az „öljétek meg őket, bárhol is találtok rájuk” ténylegesen azt jelenti, hogy öljétek meg őket, bárhol is találtok rájuk?

Vajon az iszlám által ártatlannak tekintett embereket ölt, amikor maga Mohamed mondta, hogy csak azoknak az élete van biztonságban tőle, akik hisznek Allahban? Hogy az egyetlen ok, amiért nem öli meg őket, ha muszlimokká válnak?

Nehéz felülmúlni a New York Times tweetjét: „Az Allahu akbar kifejezés ’valahogy’ egybefonódott a terrorizmussal. …”

„Valahogy”!? … Hát ugyan hogyan történhetett meg mindez?! Lehet ennek bármi köze ahhoz a több ezer muszlimhoz, akik máig Allahu akbart üvöltenek, miközben hitetleneket gyilkolnak?

Nincs semmi rejtély ebben.

Az Allahu akbar összekapcsolása a dzsihád erőszakkal nem új keletű gyakorlat. Valójában régebbi nem is lehetne. Mohamed maga kezdte el ezt a gyakorlatot a meglepetésszerű támadása során a Khajbar-oázisban élő zsidók ellen Arábiában.

Mohamed legkorábbi életrajzírója, Ibn Iszhák azt írja: Khajbart kora reggel értük el. A lakosok az ásóikat fogva jöttek, és amikor meglátták a prófétát, azt mondták: „Allahra, ez Mohamed! Mohamed és a serege!” A próféta erre azt mondta: „Allahu akbar, Khajbar elpusztul. Bármikor megközelítünk egy ellenséges népet, hogy harcoljunk velük, akkor a veszedelem lesz a reggele azoknak, akiket figyelmeztettek”.

A médiában mentegetőzők balszerencséjére az Allahu akbar dzsihád-erőszakhoz való kötődése egészen az iszlám kezdetéig nyúlik vissza, egészen annak alapítójához.

Ezt a tényt a média általi tisztára mosdatás sem fogja megváltoztatni.

https://dzsihadfigyelo.blogstar.hu/./pages/dzsihadfigyelo/contents/blog/88534/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?